Spännande upplevelser i äventyrsgruvan i Tuna Hästberg!

Ett annorlunda och riktigt spännande äventyr för alla är äventyrsgruvan i Tuna Hästberg. Strax utanför Borlänge i Dalarna ligger denna magiska gruva som erbjuder dig att både klättra, dyka och att gå runt i en värld. Den gör att man nästan känner att man själv befinner sig i någon av Tolkiens alla spännande sago- och äventyrsböcker.

Det som också gör äventyrsgruvan i Tuna Hästberg till den perfekta upplevelsen är också att den verkligen passar för barnfamiljer. Men också för  teambuilding, sightseeing eller för den där extra roliga möhippan/födelsedagsfirandet. Här finns anpassade upplevelser och äventyr för alla åldrar, ung som äldre.

 

Äventyrsgruvan i Tuna Hästberg, populära aktiviteter och upplevelser!

Här kan du som besökare välja och vraka bland spännande upplevelser. Ta chansen att läsa mera här nedan om några av de allra populäraste upplevelserna och aktiviteterna, som äventyrsgruvan i Tuna Hästberg har att erbjuda dig.

 

Äventyrsturen

Här kommer du att få ta dig ner till gruvans ortsystem och olika brytrum. Resan går ner hela 80 meter under jord och där resan bjuder på klättring på gruvans Via Ferrata-system. Även en linbana över en otroligt vacker och helt kristallklar sjö ingår. När du väl kommer till den stora salen på resan så kommer du verkligen att få uppleva gruvans storhet och en mäktig känsla som är svårslagen. Turen tar ca 4 timmar och kostar 900 kr per person, 500 kr per person för barn under 15 år.

 

Äventyr de luxe

Är precis som namnet lyder; ett äventyr utöver det vanliga. Här får du allt det som ingår i äventyrslusten och en hel del till. Här får du dessutom uppleva mer vandring i gruvan och se än fler stora upplysta sjöar. Med vandring i benen och upplevelser i kroppen så måste även magen få sitt, i turen så ingår mat i den stora salen. Turen avslutas också med en uppgång via en magiskt vacker isfylld sal, något som för många är den absoluta höjdpunkten i Äventyr de luxe. Turen tar ca 5 timmar och kostar välinvesterade 1300 kr per person.

 

Vandringsturen

Älskar du vandring i Dalarna? Då är valet för dig som önskar en något enklare tur i gruvan. Här får du gå på den 110 meter långa trappan ner i det gamla personalschaktet. När du kommit ner till gruvans botten, 80 meter ner, så väntar en spännande promenad till det som är gruvans storhet och stolthet, stora salen. Turen tar ca 1,5 timme och passar utmärkt för ung som äldre. Barnen behöver dock ha blivit 140 cm långa för att få följa med ned i gruvan. Turen kostar 250 kr per person och 100 kr per person för barn under 15 år.

 

Dykning

Äventyrsgruvan i Tuna Hästberg erbjuder inte bara mäktiga gruvsalar och hisnande gruvgångar utan erbjuder även dykning i kristallklart vatten. Dykningen sker tillsammans med erfaren guide i de delar som har öppet vatten i gruvan. Här kommer du att få möjlighet att dyka i ungefär en timme åt gången i belysningsområden som ger en nervkittlande upplevelse av att falla fritt i gruvsalarna. Dykare med minst ”Padi Advanced Water Diver”-nivå eller motsvarande är välkomna för dykning i gruvan.

Ett besök i äventyrsgruvan i Tuna Hästberg är väl värt ett besök. Vi kan lova dig att du inte kommer att gå härifrån missnöjd utan enbart med massor av magiska upplevelser rikare.

Skidåkning Dalarna

Drömmer du om rolig utförsåkning och aktiviteter som passar både för nybörjaren, barnfamiljen och även för den mera erfarna utförsåkaren? Ja då är skidåkning Dalarna verkligen något för dig då det här verkligen finns något för alla skidentusiaster.

Några av Sveriges största och absolut bästa skidanläggningar hittar du här i vackra Dalarna. Förutom de klassiska och välkända skidorterna Sälen, Idre och Orsa. Här finns även i södra Dalarna bland annat även Romme, Bjursås och Säfsen som också har ett stort utbud av bra alpin skidåkning. Detsamma gäller andra skidorter i Dalarna som Ludvika, Kläppen, Falun, Grövelsjön, Mora, Leksand, Borlänge och Rättvik.

Kort och gott, är det alpin skidåkning för stor som för liten och för nybörjare som proffs som du är på jakt efter. Vi i Dalarna har både snön och aktiviteterna för dig och för resten av familjen. Och det finns mängder av alternativ till billigt kul. Det alla skidåkning Dalarna även har gemensamt är att samtliga skidorter och anläggningar även har fantastiska skidskolor. Med duktiga och utbildade skidlärare, barnvänliga skidbackar och mängder av roliga aktiviteter på snö för barnen.

Vi vuxna får såklart också vårt, skidåkning Dalarna. Men oavsett vilken skidort du väljer innebär också att, även om du känner dig som Bambi på hal is eller om du tror att du är en ny Ingemar Stenmark, så finns här alla backar och alla svårighetsgrader.

Skidutrustning anpassade efter dig, dina önskemål och färdigheter finns också att hyra till ett bra och överkomligt pris på flera av skidanläggningarna.

Om du känner att högersvängarna går alldeles utmärkt men vänstersvängarna ännu inte går fullt ut så bra. Eller om du för den delen skulle behöva annan hjälp med din skidåkning. Finns det också möjlighet att boka skidlektioner hos någon av alla duktiga och erfarna skidlärare på anläggningarna.

 

 

Skidåkning Dalarna för barnfamiljer

Tiotusentals besökare på våra fina skidanläggningar runt omkring i Dalarna är barnfamiljer, få saker är så roligt utmanande och socialt trevligt med gemensamt umgänge så som skidåkning är. Det finns några saker som gör skidresan än roliga för barnen som de även gör resan mindre omständig för dig som förälder och som kan vara bra att tänka på när skidresan ska börja planeras för nästa gång:

  • Välj en barnvänlig skidanläggning där boende, skidskola, skidbackar och alla kringaktiviteter ligger i nära anslutning till varandra. På så vis så slipper det gå åt onödig tid för barnen (och föräldrarna) att ta sig emellan alla aktiviteter.
  • Se till att boendet har egna rum för barnet/barnen, bra både för barn och föräldrar.
  • Välj ett boende som det inte tar allt för lång tid att köra till om ni åker med bil, detsamma om ni väljer andra färdmedel. Efter hundrade gången ”Är vi framme snart?” så är det inte lika roligt längre för varken barn eller föräldrar.
  • Förboka så mycket som det bara går på förhand. Detta gäller oavsett om det är skidskola, skidutrustning eller om det är annat som ska hyras.
  • Hitta bra barnaktiviteter även vid sidan om backen. Skidåkning i alla ära men barnen kommer också att önska andra aktiviteter förutom själva skidåkningen.

Packa ner skidorna, pjäxorna, grillkorven, bra böcker att läsa och filmer att se och inte minst barnen själva i bilen, så hoppas vi att vi ses i någon av alla våra härliga skidbackar i Dalarna till kommande säsong.