Fiskecamp Dalarna

Är du också någon som fullkomligt älskar att fiska? Med fiskecamp Dalarna så får alla som är storfiskare och även alla vi som tror att vi är det, vårt sanna lystmäte. Här har vi gott om äventyr & aktiviteter, speciellt för oss som älskar fiske.

Är du någon som uppskattar att ha både riktigt bra fiskevatten och boende nära så får du med fiskecamp Dalarna också den helt perfekta fiskeresan. I norra Dalarna ligger vackra Fuluälven som är bra för både harr och öringsfiske.

Här bor du direkt på campingen och med endast ett kort fiskekast bort så, ja det är verkligen så, till storöringen och harren i Fuluälven. Förutom fiskecamp Dalarna och en älv full av fisk så kommer du också få veta vart de perfekta vattnen finns. Även hur du kan förbättra din fisketeknik, detta genom er fiskeguide som kommer att vara med under den första dagen.

 

Säsongen för fiskecamp Dalarna

Denna sträcker sig från slutet av maj och ända fram till 15:e oktober. De fiskevatten som erbjuds är just Fuluälven som ligger strax söder om Särna. Fuluälven är varierande älv som stundtals är lugnt flytande och ibland mera strid. På många ställen så är Fuluälven lättvadad vilket gör att den också fungerar bra för nybörjare som för yngre storfiskare. Här finns också ett bra harrfiske och i perioder även ett bra öringfiske, är man tålmodig och har erfarenheten så kommer man till slut att hitta vart harren står och gömmer sig.

Övriga fiskevatten är Öjsjön och Ljörälven. Öjsjön som också ligger strax söder om Särna är en stor sjö. Den har gott om Abborre och Gädda men även en del sik och och en och annan insjööring. Det finns också en hel del mindre öar i Öjsjön som bildar många ståndplatser där fisken har sitt favoritställe att vila på. Eller för att utgå ifrån när de ska på jakt samt även återhämtar sig på för att smälta jaktbytet. Med skicklighet och tålamod så lär man sig till slut vart man ska hitta dessa ståndplatser.

Ljörälven är en älv som kommer från Norge och som ligger dryga en och en halv mil söder om Särna. Älven är ett riktigt fint fiskevatten för både öring och harr, här har du också möjlighet att fiska antingen på den svenska sidan eller på den norska sidan, eller både och om du föredrar det.

 

 

Ta med egen fiskeutrustning eller hyr på plats

Har du egen utrustning så är det alltid bra att höra efter med företaget först vilken utrustning det är som gäller och vilken som också rekommenderas. Du kan också alltid hyra komplett fiskeutrustning och båt på plats, men även här så är det bäst att höra av sig först och se vad som gäller.

 

Priser:

3 dagar (4 nätter) 4 180 kr per person.
5 dagar (6 nätter) 5 280 kr per person.
I priset så ingår boende, fiskeguide första dagen, lunch första fiskedagen samt fiskekort. Du har alltid möjlighet att hyra båt och övrig fiskeutrustning samt att köpa till frukost och lunchlådor. Kostnader för sängkläder och städning av stuga tillkommer.
Är du redo att testa på fiskelyckan i någon av våra vackra dalaälvar? I sådana fall så hoppas vi att vi ses i någon av våra vackra och fina älvar, god fiskelycka önskar vi er alla.

Skidåkning Dalarna

Drömmer du om rolig utförsåkning och aktiviteter som passar både för nybörjaren, barnfamiljen och även för den mera erfarna utförsåkaren? Ja då är skidåkning Dalarna verkligen något för dig då det här verkligen finns något för alla skidentusiaster.

Några av Sveriges största och absolut bästa skidanläggningar hittar du här i vackra Dalarna. Förutom de klassiska och välkända skidorterna Sälen, Idre och Orsa. Här finns även i södra Dalarna bland annat även Romme, Bjursås och Säfsen som också har ett stort utbud av bra alpin skidåkning. Detsamma gäller andra skidorter i Dalarna som Ludvika, Kläppen, Falun, Grövelsjön, Mora, Leksand, Borlänge och Rättvik.

Kort och gott, är det alpin skidåkning för stor som för liten och för nybörjare som proffs som du är på jakt efter. Vi i Dalarna har både snön och aktiviteterna för dig och för resten av familjen. Och det finns mängder av alternativ till billigt kul. Det alla skidåkning Dalarna även har gemensamt är att samtliga skidorter och anläggningar även har fantastiska skidskolor. Med duktiga och utbildade skidlärare, barnvänliga skidbackar och mängder av roliga aktiviteter på snö för barnen.

Vi vuxna får såklart också vårt, skidåkning Dalarna. Men oavsett vilken skidort du väljer innebär också att, även om du känner dig som Bambi på hal is eller om du tror att du är en ny Ingemar Stenmark, så finns här alla backar och alla svårighetsgrader.

Skidutrustning anpassade efter dig, dina önskemål och färdigheter finns också att hyra till ett bra och överkomligt pris på flera av skidanläggningarna.

Om du känner att högersvängarna går alldeles utmärkt men vänstersvängarna ännu inte går fullt ut så bra. Eller om du för den delen skulle behöva annan hjälp med din skidåkning. Finns det också möjlighet att boka skidlektioner hos någon av alla duktiga och erfarna skidlärare på anläggningarna.

 

 

Skidåkning Dalarna för barnfamiljer

Tiotusentals besökare på våra fina skidanläggningar runt omkring i Dalarna är barnfamiljer, få saker är så roligt utmanande och socialt trevligt med gemensamt umgänge så som skidåkning är. Det finns några saker som gör skidresan än roliga för barnen som de även gör resan mindre omständig för dig som förälder och som kan vara bra att tänka på när skidresan ska börja planeras för nästa gång:

  • Välj en barnvänlig skidanläggning där boende, skidskola, skidbackar och alla kringaktiviteter ligger i nära anslutning till varandra. På så vis så slipper det gå åt onödig tid för barnen (och föräldrarna) att ta sig emellan alla aktiviteter.
  • Se till att boendet har egna rum för barnet/barnen, bra både för barn och föräldrar.
  • Välj ett boende som det inte tar allt för lång tid att köra till om ni åker med bil, detsamma om ni väljer andra färdmedel. Efter hundrade gången ”Är vi framme snart?” så är det inte lika roligt längre för varken barn eller föräldrar.
  • Förboka så mycket som det bara går på förhand. Detta gäller oavsett om det är skidskola, skidutrustning eller om det är annat som ska hyras.
  • Hitta bra barnaktiviteter även vid sidan om backen. Skidåkning i alla ära men barnen kommer också att önska andra aktiviteter förutom själva skidåkningen.

Packa ner skidorna, pjäxorna, grillkorven, bra böcker att läsa och filmer att se och inte minst barnen själva i bilen, så hoppas vi att vi ses i någon av alla våra härliga skidbackar i Dalarna till kommande säsong.

Forsränning Dalarna

Letar du efter en otroligt rolig, annorlunda och adrenalinpumpande upplevelse? Ja då är forsränning Dalarna utan tvekan något för dig. Forsränning eller rafting som det också ibland kallas är något som vara växer i popularitet för varje år som går. Har du ännu inte testat på det så kan vi starkt rekommendera dig att göra så. Vi garanterar att du inte kommer att ångra dig utan att du hellre vill göra det igen och igen. Liksom det brukar vara med Äventyr i Dalarna.

Forsränning Dalarna erbjuder både tuffare vattenforsar för dig som verkligen vill utmana dig själv fullt ut. Men har också mera icke fullt så actionfyllda forsar för dig som vill börja lite lugnare. Tillsammans med utbildade och erfarna fors-guider så kommer du att få mäktiga upplevelser. Som du sent eller aldrig kommer att glömma.

I Fänforsen och Kärringforsen som båda är forsar i Västerdalälven väster om Björbo i Gagnefs kommun i Dalarna, så erbjuds forsränningar för både nybörjare som för mera erfarna forsrännare. Fänforsen är en livlig och vild fors som har en längd på ca 1 kilometer och en fallhöjd på nära 9 meter. Det gör att den därmed räknas som av de största forsarna söder om Norrland. Svårighetsgraden för Fänforsen är 3-4.

Kärringforsen (som ligger strax söder om Fänforsen) är något längre med sina 1300 meter och har en fallhöjd på 5 meter. Kärringforsen består av tre etapper där den första etappen är mest krävande medan de två efterföljande etapperna inte är lika utmanande och krävande. Forsränning i Kärringforsen kan vara ett bra alternativ för familjen. Svårighetsgradering för Kärringforsen är 2-3. Detta också gör den till ett mycket bra för alla barnfamiljer som vill testa på hur otroligt roligt det är med forsränning Dalarna.

 

 

Annat bra att veta vid forsränning Dalarna

Innan det är dags att hoppa i flottarna så kommer du först och främst att få en grundlig säkerhetsgenom och träning i paddelteknik av de duktiga forsguiderna. Du utrustas därefter med hjälm, våtdräkt, flytväst, våtskor och inte minst en paddel att paddla med. Allt detta ingår redan också i priset.

Det som du själv behöver tänka på att ta med dig är badkläder, handduk och torra kläder. Då säsongen för försränning oftast sträcker sig från maj till och med september så är det inte alltid som vädret är torrt och varmt. Det kan vara fuktigt och kallt, blött kan vi utlova att det kommer att bli. Så tänk på att ta med dig varma kläder efter väderlek.

Faktiskt så tar det hela 3 timmar för hela forsränningen och där ca 1,5 spenderas i flotten i forsen. Då forsränning i Fänforsen är betydligt mera utmanande än forsränning i Kärringforsen, så finns det som oftast en minimiålder om minst 15 år hos de flesta företagen. För Kärringforsen så brukar det vara ett krav om att man är 12 år fyllda. Pris per person och tillfälle ligger på ca 800 kr per person.

Är du redo för att få dig en otroligt rolig, utmanande och adrenalinstinn upplevelse för livet? Då är verkligen forsränning Dalarna något som du ska testa på, kallduschar och eventuella kallsupar får du på köpet.