Fiske i Dalarna – allt om att fiska runt dalarna

Om du är som vi och älskar fiske, då finns det inget bättre ställe att åka till än dalarna. Om Finland ska vara de 1000 sjöarnas land så borde vi kalla Dalarna för de 1000 sjöarnas landskap för här finns mängder med sjöar och vattendrag att fiska i.

Oavsett om du ska flugfiska, trollingfiska, pimpla eller vertikalfiska så har vi många olika platser att erbjuda dig hos oss i Dalarna.

Om du tycker om gäddfiske så kommer du att älska siljan, det är vår största sjö och erbjuder en mängd olika fiskarter. Det är dock ett riktigt gäddparadis och en av Sveriges genom tiderna största gädda är tagen i Siljan – 26,5kg!

Det var nyligen nära att det svenska rekordet på gös blev slaget (12 kg) av Benny Hellström från dalarna på sjön Amungen med en gös på 11.7 kg så är du på jakt efter riktigt rekordgös är det hit du bör åka.

Ett av Sveriges absolut bästa flugfiskevatten ligger i Dalarna och heter Älvdalen, här finns massor med strömmande vatten och förutom ett stort bestånd av öring så fångas det även mycket harr i området.

Fiskekort i dalarna

Du måste ha fiskekort oavsett var du ska fiska i hela Sverige och detsamma gäller för fisket här i Dalarna. Det är så smidigt att visitdalarna.se har sammanställt alla fiskevårdsområden och var du kan köpa fiskekort någonstans. 

Var noga att du har fiskekortet på dig och att allt är betalt innan du ger dig ut och fiskar för det sker ofta kontroller och det är inte kul att bli av med din fiskeutrustning på grund av att man slarvat att ha med sig kortet.

Nuförtiden så går de flesta fiskekort att få digitalt så vet du med dig att du är dålig med papper så köp digitalt så har du alltid det i mobilen.

Bästa fiskeplatserna i Dalarna

 1. Siljan
 2. Amungen
 3. Älvdalen
 4. Nässjön
 5. Storån

Läs mer: fiskecamp i dalarna

 

Packlista för fisketuren

 • Fiskespö
 • Fiskedrag
 • Flytväst
 • Ekolod (om du ska dra riktiga monstergösar i Amungen)
 • Håv
 • Myggmedel
 • Kniv
 • Fiskekort

 

 

Lämna en kommentar